Marleen Geuzendam (IB-er Rudolf Steinerschool Haarlem)

Marja is een ervaren en inhoudelijk sterke intern begeleider met gevoel voor de interpersoonlijke en coachende kant van het werk. Marja is een warme persoonlijkheid met gevoel voor humor :). Een fijne collega.

Lida Berkhout (Interim directeur Rudolf Steinerschool Haarlem)

Afgelopen periode heb ik heel prettig met Marja samen mogen werken. Bij aanvang van haar opdracht was de situatie complex. Dit vroeg direct handelen. Ondanks de hectiek van dat moment, wist ze samen met de collega ib-er goed vorm te geven aan de opdracht. Haar kracht ligt in het kunnen luisteren en de juiste vragen stellen.
daarmee zet ze mensen aan tot reflecteren. Mede dankzij haar inzet maakt de school een mooie stap op het gebied van de zorg.

Angela Apon (Expertise binnen de basisschool)

Marja heeft in 2019, naar grote tevredenheid van ouders en school een jongen uit groep 3 begeleid via ‘Angela Apon, expertise binnen de basisschool’. Haar kennis en expertise als RTer waren van onschatbare waarden. Marja wanneer er weer een boeiende opdracht langskomt weet ik je zeker te vinden!

George de Taye (Onderwijsadviseur Onderwijsadvies)

In de afgelopen periode ( maart 2019 tot juli 2019) heb ik samen met Marja gewerkt als interim-ib-er. De situatie op de school waar we werkten was complex. Marja ging de situatie met veel humor en deskundigheid te lijf. Mij vielen haar praktische vaardigheden op, maar ook de schoolbrede visie. Marja is goed in staat om naar anderen te luisteren en weet het gesprek op gang te brengen en te verdiepen door goede vragente stellen. We konden goed gebruik maken van elkaars capaciteiten en dat gaf een mooie glans aan deze opdracht.