Danijela Borjanin (Intern Begeleider Capelle aan den IJssel)

Ik heb een aantal maanden mogen samenwerken met Marja. De kennis en ervaring die Marja heeft op pedagogisch en didactisch vlak is een aanwinst voor elke school.
Het meest onder de indruk ben ik van hoe zij afstemt in haar dagelijks handelen om tot een gezamenlijk standpunt te komen. Zij ziet, hoort en voelt wat er gebeurt en zet dit om naar acties. Dit zorgt ervoor dat er snel resultaten geboekt worden.

Annoesjka Westerhof (Intern Begeleider in Hoofddorp)

De afgelopen maanden heb ik met Marja heel plezierig samengewerkt op ICBS De Vredeburg. Ik heb Marja leren kennen als een heel ervaren ib-er, die op een vriendelijke en kundige wijze leerkrachten en leerlingen begeleid. Marja, dank je voor de fijne en leerzame samenwerking en succes bij je volgende opdrachten.

Frank van Bergen (Directeur De Vredeburgschool in Hoofddorp)

Wij hadden geen betere op deze klus kunnen krijgen. Als mens paste je prima bij ons omdat je met open mind de mensen tegemoet trad en dat werd erg gewaardeerd. Daarnaast heb je ons als professional prima ondersteund maar ook een weg gewezen waarop wij verder kunnen. Daar zijn we je oprecht dankbaar voor. Je bent een fijn mens en een geweldige professional die haar vak buitengewoon goed verstaat. Het ga je goed en daar waar ik kan zal ik je voor dit soort klussen van harte aanbevelen..dank Frank van Bergen

Marleen Geuzendam (IB-er Rudolf Steinerschool Haarlem)

Marja is een ervaren en inhoudelijk sterke intern begeleider met gevoel voor de interpersoonlijke en coachende kant van het werk. Marja is een warme persoonlijkheid met gevoel voor humor :). Een fijne collega.

Lida Berkhout (Interim directeur Rudolf Steinerschool Haarlem)

Afgelopen periode heb ik heel prettig met Marja samen mogen werken. Bij aanvang van haar opdracht was de situatie complex. Dit vroeg direct handelen. Ondanks de hectiek van dat moment, wist ze samen met de collega ib-er goed vorm te geven aan de opdracht. Haar kracht ligt in het kunnen luisteren en de juiste vragen stellen.
daarmee zet ze mensen aan tot reflecteren. Mede dankzij haar inzet maakt de school een mooie stap op het gebied van de zorg.

Angela Apon (Expertise binnen de basisschool)

Marja heeft in 2019, naar grote tevredenheid van ouders en school een jongen uit groep 3 begeleid via ‘Angela Apon, expertise binnen de basisschool’. Haar kennis en expertise als RTer waren van onschatbare waarden. Marja wanneer er weer een boeiende opdracht langskomt weet ik je zeker te vinden!

George de Taye (Onderwijsadviseur Onderwijsadvies)

In de afgelopen periode ( maart 2019 tot juli 2019) heb ik samen met Marja gewerkt als interim-ib-er. De situatie op de school waar we werkten was complex. Marja ging de situatie met veel humor en deskundigheid te lijf. Mij vielen haar praktische vaardigheden op, maar ook de schoolbrede visie. Marja is goed in staat om naar anderen te luisteren en weet het gesprek op gang te brengen en te verdiepen door goede vragente stellen. We konden goed gebruik maken van elkaars capaciteiten en dat gaf een mooie glans aan deze opdracht.