Anderen over mij

Doutzen Duiker (Directeur CBS De Wegwijzer Wolvega)

In augustus 2022 zijn wij samen gestart CBS De Wegwijzer, dat was ook onze eerste ontmoeting. In een paar weken tijd hebben we de hele school in kaart gebracht en een verbeterplan geschreven. Doordat Marja zich richt op OP2 en OP3 kon ik mij bezighouden met welbevinden en teamontwikkeling. Marja is ontzettend goed in het meenemen van mensen in processen rondom het neerzetten van een heldere zorgcyclus. Onze samenwerking is een evenwichtige tandem waarbij afwisselend wordt gestuurd en gestopt voor overleg om de vervolg route te bepalen.

 

Leonie Matthijsse-Kersloot (Directeur CBS Margrietschool Ermelo)

 

 

Hellen Maltha (Directeur OBS Kortland Krimpen aan den IJssel)

Marja is een zeer deskundige Intern Begeleider die makkelijk kan anticiperen op problemen in de organisatie. Marja is rustig, legt goed de verbinding met collega's, zet leerkrachten in hun kracht en helpt mee aan een professionele cultuur. Marja heeft kennis van zaken en is een fijn en deskundig persoon om mee samen te werken.

 

Audrey Roelfzema (Intern Begeleider OBS Kortland Krimpen aan den IJssel)

Een ontzettend fijne collega met overzicht, een heldere visie en kennis van zaken. Tevens een coach die op natuurlijke wijze de juiste vragen stelt, met respect kan sturen en begeleiden. Een sprekende persoonlijkheid die vertrouwen geeft en verantwoordelijkheid neemt.

Danijela Borjanin (Intern Begeleider IKC Ontdekrijk Capelle aan den IJssel)

Ik heb een aantal maanden mogen samenwerken met Marja. De kennis en ervaring die Marja heeft op pedagogisch en didactisch vlak is een aanwinst voor elke school. 
Het meest onder de indruk ben ik van hoe zij afstemt in haar dagelijks handelen om tot een gezamenlijk standpunt te komen. Zij ziet, hoort en voelt wat er gebeurt en zet dit om naar acties. Dit zorgt ervoor dat er snel resultaten geboekt worden.

 

Henk Lardée (Interim Directeur IKC Ontdekrijk Capelle aan den IJssel)

Dank je wel Marja! Het was meer dan een interim-periode. Je hebt Ontdekrijk met jouw inzet en kennis een stuk de goede richting op geholpen!

 

Xandra Oosterveer (Intern Begeleider IKC Ontdekrijk Capelle aan den IJssel)

Bedankt voor alles wat je voor onze school hebt gedaan. Maar vooral voor mij als collega.  Je rust, je expertise, je betrokkenheid en vriendelijkheid heb ik als heel prettig ervaren. 

 

Annoesjka Westerhof (Intern Begeleider De Vredeburgschool Hoofddorp)

De afgelopen maanden heb ik met Marja heel plezierig samengewerkt op ICBS De Vredeburg. Ik heb Marja leren kennen als een heel ervaren ib-er, die op een vriendelijke en kundige wijze leerkrachten en leerlingen begeleidt. Marja, dank je voor de fijne en leerzame samenwerking en succes bij je volgende opdrachten.

 

Frank van Bergen (Directeur De Vredeburgschool Hoofddorp)

Wij hadden geen betere op deze klus kunnen krijgen. Als mens paste je prima bij ons omdat je met open mind de mensen tegemoet trad en dat werd erg gewaardeerd. Daarnaast heb je ons als professional prima ondersteund maar ook een weg gewezen waarop wij verder kunnen. Daar zijn we je oprecht dankbaar voor. Je bent een fijn mens en een geweldige professional die haar vak buitengewoon goed verstaat. Het ga je goed en daar waar ik kan zal ik je voor dit soort klussen van harte aanbevelen. Dank! Frank van Bergen

 

Marleen Geuzendam (IB-er Rudolf Steinerschool Haarlem)

Marja is een ervaren en inhoudelijk sterke intern begeleider met gevoel voor de interpersoonlijke en coachende kant van het werk. Marja is een warme persoonlijkheid met gevoel voor humor :). Een fijne collega.

 

Lida Berkhout (Interim directeur Rudolf Steinerschool Haarlem)

Afgelopen periode heb ik heel prettig met Marja samen mogen werken. Bij aanvang van haar opdracht was de situatie complex. Dit vroeg direct handelen. Ondanks de hectiek van dat moment, wist ze samen met de collega ib-er goed vorm te geven aan de opdracht. Haar kracht ligt in het kunnen luisteren en de juiste vragen stellen. 
daarmee zet ze mensen aan tot reflecteren. Mede dankzij haar inzet maakt de school een mooie stap op het gebied van de zorg.

 

George de Taye (Onderwijsadviseur Onderwijsadvies)

In de afgelopen periode ( maart 2019 tot juli 2019) heb ik samen met Marja gewerkt als interim-ib-er. De situatie op de school waar we werkten was complex. Marja ging de situatie met veel humor en deskundigheid te lijf. Mij vielen haar praktische vaardigheden op, maar ook de schoolbrede visie. Marja is goed in staat om naar anderen te luisteren en weet het gesprek op gang te brengen en te verdiepen door goede vragen te stellen. We konden goed gebruik maken van elkaars capaciteiten en dat gaf een mooie glans aan deze opdracht.